Giuliani Duo, Kees Buskes / Erik Pullens
26-27 mei 2012
DAKB-huis utrecht balijelaan 95

Koninklijk Concertgebouw Amsterdam

Giuliani Duo
Kees Buskes / Erik Pullens


Dertigjarig jubileum mei 2012Kees Buskes, geboren in 1954 te Venlo, en Erik Pullens, geboren in 1950 te Waalwijk, begonnen in 1981 gezamenlijk hun studie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Erik bij Stanley Noordpool en later bij Baltazar Benítez. Kees bij Hannie Barendrecht. Al snel voelden zij zich op muzikaal gebied tot elkaar aangetrokken. De eerste voorzichtige duo's dateren uit 1981. Vanaf 1982 gaven zij al diverse concerten samen. De naam Giuliani Duo ontstond bij de auditie voor het programma "Muziek voor een Piek" van de Buma. De naam van het duo verwijst naar de componist Mauro Giuliani (Wenen) die veel schreef voor fluit en gitaar aan het begin van de 19e eeuw. Het Giuliani Duo stond enige jaren ingeschreven bij het Nederlands Impresariaat.
Verder gaf het duo vele concerten in theaters als het Concertgebouw, Koepelzaal, Waalse kerk (alle in Amsterdam), Schouwburg van Vlissingen, Schouwburg van Maastricht, muziekschool Venlo, POC Eindhoven en de Doelen in Rotterdam. Ook was het duo te beluisteren in talloze kerken en musea in Nederland. Het Giuliani Duo maakte onder andere concertreizen naar Frankrijk en Italië. Verder werd het duo uitgenodigd door omroepen als BBC, RAI, VERONICA, NCRV, NOS, AVRO en ROZ voor opnames. Het duo bracht als een van de eerste live klassieke muziek ten gehore in het radioprogramma "Met het oog op morgen". Ook trad het duo op in het radio4 programma "Für Elise" in de spiegelzaal met werken van Doppler. Verder werkte het duo met masterclasses en concerten actief mee aan het festival de Fluitvierdaagse van 1993 tot 1997.
In 1986 bracht het duo twee cassettes uit met muziek van onder andere Heitor Villa-Lobos, Theobald Böhm, Onorato Costa, Franco Margola en natuurlijk Mauro Giuliani.
Erik speelt sinds een aantal jaren op een Bernabe gitaar uit Madrid. Kees bespeelt sinds 1986 een gouden Haynes fluit uit Boston. De warme kleuren van de instrumenten passen wonderwel. Een dubbel gouden jubileum dus.

De heerlijke Griekse hapjes ter ere van de Griekse componist Onorato Costa werden op zondag gemaakt en geserveerd door de Griekse kok Lakis Zachos.