Katia Braunschweiler
DAKB-huis utrecht balijelaan 95


Katia Braunschweiler

Geboren in 1983 in Geneve, Zwitserland, volgde lessen bij Edith Murano en Alan Weiss (winnaar van het Elisabeth Concours) en Eckart Heiligers. Zij heeft belangrijke muzikale impulsen ontvangen van onder andere Gyorgy Sandor, Jeremy Menuhin, Maria Jao Pires, Alexis Golovine, Igor Blagodatov en Martha Argerich. Zij kreeg een beurs om te studeren bij Menahem Pressler, Anton Kuerti en Andre Laplante in Toronto in 2007. In 2006 voerde zij het pianoconcert van Mozart uit KV. 414 op het festival van Chateau d'Oex in Zwitserland. In 2008 werd ze uitgenodigd voor een concert in de Bosendorfer Hall in Wenen. Zij werd uitverkozen deel te nemen aan het festival voor duo viool-piano met Pierre Amoyal en Bruno Canino in 2011.
Aan de Zurcher Hochschule der Kunste behaalde zij het diploma Master of Solo Performance in 2007 en het Konzertdiplom in 2009, beide met het predicaat excellent. Katia was halve finalist bij het internationale pianoconcours van Majorca in 2008, tweede prijswinnaar met Beethoven op de Dutweiler-Hug Competition in Zurich in 2009 en winnares van de Landolt Competition in Luzern in 2010. Zij was ook winnares van "Live Music Now" in Zurich in 2011.
Zij treedt regelmatig als solist op in Frankrijk, Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Sinds 2011 geeft ze les aan de Jugendmusikschule Winterthur.