Els Althuizen, Noortje Buskens, Erik Pullens, Kees Buskes
25 augustus 2012
DAKB-huis utrecht balijelaan 95


Els Althuizen, Noortje Buskens

Els studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Tilburg bij Pieter van Veen en Elly Baghuis en sloot deze opleiding af met de diploma's docerend musicus (1980) en uitvoerend musicus (1981). Later studeerde zij nog verder bij Marijke Miessen en Pedro Memelsdorff in Amsterdam.
Zij maakte deel uit van diverse muziek-gezelschappen (waaronder blokfluit-ensemble Recordate). Ook werkte ze regelmatig samen met Noortje Buskens.Noortje studeerde ook blokfluit bij Pieter van Veen en klavecimbel bij Gerard Dekker. De zeer gewaardeerde organist, klavecinist (opnames bij onder andere RCA, EMI en Philips) en aimabele pedagoog Gerard Dekker overleed in 2010. Ook Erik Pullens en Kees Buskes volgden lessen bij hem aan het Brabants Conservatorium.

Els verleende medewerking aan een aantal radio- en cd-opnames en aan de instrumentale begeleiding van koren tijdens concerten.
Momenteel speelt zij in "Compagnía Divertente" en "De Bijenkorf", gezelschap voor Barokmuziek. Zij is een van de vaste instrumentale begeleidsters van de "De Witt Academy", en werkt samen met organist/campanoloog Bert Augustus.
Daarnaast is zij als docent verbonden aan "De Plantage" in Tiel, en heeft zij een eigen lespraktijk. Daarin speelt het musiceren in ensembleverband een grote rol. De blokfluitensembles "Flûtes à Lek", "Dolce Sirena", "Musica Sodalitas", (een groot blokfluitkoor van sopranino- tot contrabasblokfluit) en ";Les Avezathes" staan onder haar leiding.